Hoe ze het al 65 jaar met elkaar volhouden weten ze niet. ‘Het gaat eigenlijk allemaal vanzelf’, vertellen Wim (87) en Riek (84) Neuteboom. Het stel is al 65 jaar met elkaar getrouwd. ‘Ja, dat is wel een mijlpaal.’

Echtpaar Neuteboom woont in Valkenburg, maar heeft voorheen ook in Leiden gewoond. Riek was 13 toen ze de 16-jarige Wim leerde kennen. Dat was geen liefde op het eerste gezicht. ‘Ze had een vlecht’, herinnert Wim zich. ‘Het was echt nog maar een meisje.’ Riek was niet erg onder de indruk van Wim. ‘Hij lijkt me wel wat, heb ik nooit gedacht.’

Toch is het echtpaar al jarenlang onafscheidelijk en hebben ze lief en leed met elkaar gedeeld. Zoon John ziet dat zijn ouders veel steun aan elkaar hebben. Geestelijk, maar ook lichamelijk. Riek haalt de boodschapjes, omdat Wim moeite heeft met lopen en Wim schilt de aardappelen, omdat zijn vrouw anders last krijgt van haar handen. ‘Zo vullen ze elkaar aan.’

Het tweetal heeft het gezellig saampjes. Zondag is het stel op hun trouwdag samen met ‘hun eigen clubje’ uiteten geweest. Wim: ‘Een heerlijke dag’.

Een tip voor een goed huwelijk zet het echtpaar aan het denken. Riek komt er niet uit. ‘Het ging allemaal van zelf.’ Wim vindt vooral het samenzijn heel belangrijk. ‘Ik moet er ook niet aan denken om alleen over te blijven.’

Vijf jaar geleden was het nog (ex)burgemeester Jos Wienen die het echtpaar mocht feliciteren. Vandaag zit burgemeester Cornelis Visser op de bank.