Dunavie vervangt de komende jaren bijna 750 CV-ketels. De woningcorporatie laat de ketels verwijderen naar aanleiding van het tv-programma Kassa. Uit onderzoek van dat programma blijkt dat de ketels brandgevaarlijk zijn en voor onveilige situaties kunnen zorgen.

De ketels van het merk Agpo Ferroli (typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011) staan al een aantal jaar ter discussie. Dunavie besloot daarom al in 2009 om geen ketels meer van dat merk te plaatsen. De ketels gaan echter 20 jaar lang mee, waardoor er nog steeds honderden ketels in huizen van Dunavie te vinden zijn.

Volgens de woningcorporatie zijn er bij die ketels nog geen problemen geweest. ‘Hoewel de ketels om het jaar worden gecontroleerd en er bij goed onderhoud geen directe reden tot zorgen is, willen wij toch het zekere voor het onzekere nemen’, schrijft Dunavie in een persbericht. ‘De veiligheid van onze huurders staat voorop. Daarom vervangen wij de komende jaren alle CV-ketels van Agpo Ferroli.’

Dit jaar worden de 223 ketels van dertien jaar en ouder vervangen. De overige ketels worden de komende jaren gefaseerd vervangen, dit project wordt in 2021 afgerond. In de tussentijd krijgen alle huurders met een ketel van Agpo Ferroli een visuele inspectie en rookmelder.