Stichting 20Duurzaam20 heeft vorige week woensdag tijdens het duurzaamheidscafé de Goed Groen Groei labels uitgereikt. De labels worden ieder jaar uitgereikt aan duurzame bedrijven die lokaal betrokken zijn, maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarbij ook nog eens oog hebben voor het milieu.

Na gesprekken met adviesbureau Empirio werden de labels dit keer toegekend aan Brownies & Downies Katwijk, Botermans Elektrotechniek, Bouw-klik en Clusius Craft Distillers. Alle vier bedrijven binnen de gemeente Katwijk die op hun eigen wijze een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu. Net zoals Groene-Woningen, BB Dienstverlening, Kluswijs, Steeds aan Zee en Vakantiepark Koningsavond die tijdens deze avond hun hercertificering uitgereikt kregen.

Na de uitreiking door Piet de Vries van Katwijk Marketing en wethouder Gerard Mostert, was er spreektijd voor onder andere Brasserie Buitenhuis, Ton Frissen van Haringrock, Marian Krijgsman van Steeds aan Zee en Ivo Vittali van 20Duurzaam20 en het initiatief Operatie Jonas. Allen bespraken het thema afvalverwerking en hoe om te gaan met plastic. Of beter gezegd, hoe om te gaan met en het stimuleren van ‘plasticvrij’. Het gaf stof tot nadenken waarna de bezoekers elkaar opzochten om over dit thema verder te praten, van elkaar te leren en te inspireren.

De samenvattingen van de juryrapporten over de vier nieuwe labelhouders zijn terug te vinden op www.G3label.nl.