Het openbaar mindervalidetoilet in de parkeergarage onder de Boulevard wordt ook op zondag toegankelijk. Vorige week werd door CDA en PvdA een motie ingediend om een pilot te houden waarbij het voor mindervaliden mogelijk moet worden om gebruik te maken van dat toilet. De motie werd door alle partijen gesteund.

Het toilet in de parkeergarage is op zondag gesloten, omdat er op die dag geen beheerder in de garage aanwezig is, die zorgt dat er geen vandalisme plaatsvindt. In Katwijk aan Zee is daarnaast geen enkel ander openbaar mindervalidetoilet.

‘Praktische bezwaren zijn denkbaar, en mogelijk kost een proef geld, maar het onderwerp is zo belangrijk dat in ieder geval een proef met het toegankelijk maken van het toilet in de parkeergarage is gewenst’, schrijven de partijen in de motie.

De proef wordt na zes maanden geëvalueerd.