Wethouder Adger van Helden, oud-wethouder Krijn van der Spijk, directeur van Sportbedrijf Katwijk Vincent Venloo en oud-directeur van Sportbedrijf Katwijk Dick van der Bent hebben afgelopen maandag een speciale tegel geplaatst op de plek waar in februari 2017 een tijdcapsule is begraven.

Om de bouw van het nieuwe zwembad Aquamar officieel te starten is op 22 februari 2017 een tijdcapsule ingegraven. Zo’n tijdcapsule is een kistje gevuld met voorwerpen dat later een herinnering is aan de tijd waarin wij nu leven. Dit kistje zijn onder andere zwembandjes, een zwembril, een zwemdiploma, een flesje met water uit het oude zwembad en natuurlijk veel oude foto’s en verhalen opgeborgen.

“Allemaal herinneringen aan het mooie oude Aquamar én natuurlijk het prachtige nieuwe zwembad. Ik ben benieuwd hoe mensen in de toekomst gaan reageren op de voorwerpen in de tijdcapsule. Vooral het flesje zwembadwater zal wel een bijzondere vondst zijn”, aldus wethouder Adger van Helden. Wanneer de voorwerpen worden opgegraven? De tijd zal het leren.

Speeltuin en spraypark
Op de plek waar de tijdcapsule is ingegraven staat nu de centrale hal van het nieuwe zwembad. Aquamar is inmiddels al bijna een jaar geopend voor publiek. Binnenkort kunnen bezoekers van het zwembad ook gebruikmaken van het waterspraypark dat nu naast het zwembad aangelegd wordt. Ook aan de langverwachte speeltuin wordt op dit moment hard gewerkt. Voor de zomervakantie begint kan de speeltuin in gebruik worden genomen.