Bewoners van Salem mochten vandaag acht nieuwe strandrolstoelen testen. De bewoners kregen daarbij hulp van wethouders Jacco Knape en Corien van Starkenburg, die met blote voeten de ouderen het strand oprolden. Voor enkele ouderen was het een dankbaar weerzien met het strand. ‘Je komt er zelf niet meer. Dus als je nou zo effe lekker kan rijden, dan geniet je er van.’

Katwijk had al enkele rolstoelen, maar die waren nodig aan vervanging toe. De nieuwe rolstoelen zijn aangeschaft door de gemeente Katwijk. De stoelen worden op verschillende locaties aan het strand beschikbaar gesteld voor een ieder die hier gebruik van wil maken.

Voor de bewoners van DSV|Salem was het een extra speciale dag. De Katwijkers zijn onlangs verhuisd naar een tijdelijke locatie in Rijnsburg aan de Waterboslaan, omdat Salem wordt afgebroken voor nieuwbouw. Het was voor de bewoners dan extra fijn om weer even in Katwijk te zijn.