De gemeente is dinsdag begonnen met de aanpak van de stoeprand op de Boulevard. Het randje zorgde veel valpartijen en stond een lange tijd ter discussie. De rand wordt de komende dagen aangepast en schuin gemaakt, om de kans op ongelukken te laten afnemen.

De gemeente heeft eerder dit jaar twee proeven laten uitvoeren, omdat deze optie goedkoper was dan de oplossing, die gemeenteraad koos. De raad kreeg vijf mogelijke oplossingen gepresenteerd en koos uiteindelijk voor het vervangen van de band tussen het fietspad en trottoir door een schuine band. Aan die oplossing hing een prijskaartje van 250.000 euro.

Tijdens het uitwerken van die oplossing kwam een nieuwe mogelijkheid naar voren: het schuin maken van de band. Een optie die uiteindelijk aanzienlijk minder kost, namelijk zo’n 35.000 euro.

Wethouder Rien Nagtegaal heeft in februari en maart twee proeven laten uitvoeren om te zien of het schuin maken van de rand werkt en hoe het werk het beste kan worden uitgevoerd. In een brief aan de gemeenteraad laat hij weten dat ‘de goedkope aanpak een zelfde effect oplevert zoals die verwacht mag worden van de duurdere aanpak’. Daarnaast heeft de aanpak maar enkele dagen nodig en heeft het verkeer weinig last tijdens de werkzaamheden.

De werkzaamheden worden deze maand nog afgerond.