Brandweer Katwijk heeft dinsdagavond een nieuwe Escape Room in Katwijk getest. De mannen werden door makers Tim Bellekom en Edwin Brooshooft uitgenodigd. ‘Escape Room Inferno staat in het teken van de brandweer, dus wie beter dan Brandweer Katwijk kan de spelkamer uitproberen?’, vertelt Brooshooft. 

Brooshooft is zelf brandweerman in Rotterdam en Voorschoten. Het thema was dan ook niet zo moeilijk. ‘Als kind zeg je al snel: Ik wil later brandweerman worden. Nu kunnen we die droom toch voor vele laten uitkomen. Je staat bij ons letterlijk in de schoenen van een brandweerman.’

Samen met hun vrienden hebben ze meer dan 40 escape rooms gespeeld. Het tweetal merkte bij sommige kamers dat er wat spanning en sfeer ontbrak en besloot samen aan de slag te gaan met een eigen escape room. Bellekom: ‘We gingen echt voor een totaal beleving. Het is daarom geen klassieke escape room geworden’.

Escaperoom Inferno maakt gebruik van special effects. De deelnemers moeten al hun zintuigen gebruiken.Vanaf het moment dat je binnenstapt, sta je gelijk in de kazerne. Je wordt opgewacht door de brandweercommandant en het spel begint direct. Bellekom: We hebben 150m2 en 140m2 wordt gebruikt voor de experience. Dat is echt heel gaaf’.

Boeken en meer informatie vind je hier.