Bakker Van Maanen scoort deze week met Ajax-gebak. De bakker speelt in op het internationale voetbalsucces van de club en maakte voor de wedstrijd van vanavond 1.700 petit fours met het Ajax-logo. Wie eind deze middag de bakker binnenstapte, greep mis. Al het gebak was al uitverkocht.

‘Sorry’, zegt een medewerker in het filiaal aan de Hoofdstraat in Valkenburg. ‘Nadat we het op Facebook hadden gezet, ging het heel snel.’ Ze belt nog wat andere filialen, maar ook die zijn al los.

Bedrijfsmedewerker Maarten Ooms bevestigt dat het al het gebak op is. ‘We zijn in Amstelveen tijdens de achtste finale van de Champions League begonnen met deze actie.’ Het gebak was populair. Voor deze halve finale hadden achttien filialen het gebak ingeslagen.

Slimme actie van de bakker, maar het bedrijf is ook een zeker een grote voetballiefhebber, vertelt Ooms. ‘Onze financieel directeur zit op dit moment zelfs in Londen. Als Ajax verliest, kan hij daar flink van balen.’

Ajax voetbalt vanavond de halve finale van de Champions League in Londen tegen Tottenham Hotspur. Op woensdag 8 mei speelt Ajax de return in eigen huis.