Strandfietsers mogen van 1 oktober tot en met 31 maart langs de vloedlijn fietsen. Het strandfietsen heeft tijdens de pilot niet voor problemen gezorgd. Burgemeester Cornelis Visser wil daarom fietsers tijdens de winterperiode op het strand toestaan.Β 

Strandfietsers werden eerst geweigerd vanwege mogelijke conflicten met wandelaars, loslopende honden en paarden. Na een proef van anderhalf jaar zijn er echter geen incidenten, overlast of klachten geweest.

Bovendien kan burgemeester Visser altijd ingrijpen als er toch problemen ontstaan. Visser: ‘Bij overlast kunnen we gelijk acteren.’

De meerderheid van de gemeenteraad is blij met de nieuwe mogelijkheid voor strandfietsers.Β Alleen DURF heeft zijn bedenkingen bij het fietsen op strand. De partij hecht zich aan de natuurlijke waarde van het strand. ‘Fietsen hoort niet thuis op strand’, pleit fractievoorzitter Sonny Spek tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdagavond.