Staatsbosbeheer vraagt hondeneigenaren om vanaf vandaag hun hond in duin aan te lijnen. ‘Helaas moeten we ieder jaar weer constateren dat bijvoorbeeld reeën slachtoffer worden van loslopende honden. Meestal zonder dat eigenaren het merken’, schrijft Staatsbosbeheer in een persbericht.

Vanaf vandaag is het broedseizoen ‘officieel’ begonnen en moeten honden in duin dus weer aan de lijn. Boswachters zullen de komende tijd toezicht houden. De eerste dagen blijft het bij een waarschuwing, maar daarna maakt de hondenbezitter kans op een boete van 100 euro.

Daarnaast wordt ook beschermd natuurgebied Coepelduynen afgesloten voor publiek vanwege de vele kwetsbare plant- en diersoorten in dat gebied.

Het fietspad aan de zeekant en de wandelroute rondom Coepelduynen blijven wel open voor publiek. Honden mogen hier ook loslopen.

Het broedseizoen duurt tot en met 15 augustus.