VV Katwijk heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van Rijnsburgse Boys op hun eigen sportpark De Krom in Katwijk. De vermakelijke derby begon met een vuurwerkshow tijdens het oplopen van de spelers.

Na 15 minuten kwam VV Katwijk op voorsprong door een doelpunt van Jan Willem Tesselaar, maar 5 minuten later gaf Rijnsburgse Boys een antwoord door de gelijkmaker van Joel Tillema. Net voor de rust floot de scheidsrechter voor een penalty, maar deze werd na overleg met de grensrechter ingetrokken in verband met buitenspel. Het laatste doelpunt werd gemaakt in de 86e minuut door Mengerink die de Katwijkers naar de overwinning bracht.

Rijnsburgse Boys doelman van Nieuwkoop (Foto: Sander van Duijn)

Ongeregeldheden na de wedstrijd

Na de derby hebben er ongeregeldheden plaatsgevonden tussen een groep supporters van Katwijk en Quick Boys. Een bus met Quick Boys supporters reed op de terugweg van een uitwedstrijd richting Nieuw Zuid langs De Krom waar om onduidelijke redenen rellen uitbraken. Hierbij raakte één persoon gewond, welke naar het ziekenhuis is vervoerd.

De politie vormt een linie tussen supporters VV Katwijk en Quick Boys (Foto: Stephan de Ridder)

Martin Vergouwen, voorzitter van VV Katwijk, laat in een telefonische reactie aan Voetbal in de Bollenstreek weten dat er in ieder geval stappen ondernomen worden. ,,Wij gaan in ieder geval tot op de bodem uit zoeken wat er precies is gebeurd. Zelf weten wij op dit moment nog niet wie er betrokken bij waren, dus verdere uitspraken kunnen wij er nog niet over doen”.

Ook Gert Pluimgraaff, de technische man van Quick Boys, liet in een kort statement aan Voetbal in de Bollenstreek weten dat er sancties voor de “supporters” zullen volgen, als zij daadwerkelijk betrokken waren bij het incident. ,,Als club distantiëren wij ons hier van. Na de wedstrijd tegen Eemdijk zijn de meeste supporters terug gegaan naar Nieuw-Zuid. Wij zullen uit zoeken wie er in die bus zaten en wat er precies is voorgevallen.”

De politie controleert supporters van Quick Boys die door de buschauffeur zijn afgezet op het parkeerterrein bij de Noordduinen. (Foto: Stephan de Ridder)