De eigenaar van de Casa Cara heeft drie gegadigden, die de discotheek nieuw leven in willen blazen.ย 

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de discotheek zijn deuren sloot. Het pand werd daarna gekocht door Peter Hoek.

Ondernemers staan sindsdien in de rij om daar iets nieuws te realiseren, maar niet alles mag. De eigenaar wil zelf liever geen kroeg in het pand, maar staat naar eigen zeggen door de gemeente ‘met de rug tegen de muur’.

De naam van de voormalig discotheek viel onlangs tijdens een raadsvergadering. Wethouder Jacco Knape noemde de Casa Cara als voorbeeld bij een discussie over de retailvisie. In die visie houdt de gemeente vast aan een compact winkelgebied waarbij het aantal vierkante meters detailhandel niet wordt uitgebreid. De Casa Cara aan de Tramstraat ligt tegen het winkelgebied aan. Knape: ‘Je zou zeggen, dat is om de hoek bij Zeezijde. Daar moeten we toch niet moeilijk over doen. Er zijn mensen die daar graag hun winkel willen plaatsen, dus geef ze die vrijheid’.

Maar toch kan dat niet volgens de wethouder. ‘Dat is uitbreiding van het aantal vierkante meter detailhandel. We hebben met de gemeenteraad afgesproken dat we dat niet doen, om dat compacte centrum te realiseren. Dat is ook nodig.’

In de voormalige discotheek is alleen ‘harde horeca’ toegestaan. Daar valt een kroeg of discotheek onder. Op dit moment zijn er drie ondernemers, die dat op die plek wel zien zitten.

Wie die ondernemers zijn en hoe concreet de plannen voor een kroeg zijn, wil de eigenaar nog niet zeggen.