McDonald’s heeft een aanvraag ingediend voor een vestiging in Katwijk. ‘Jammer’, vindt wethouder Adger van Helden. ‘Wij vinden het met zijn allen belangrijk dat mensen gezond zijn, dat is voor mensen zelf belangrijk en dit helpt niet.’

Van Helden verscheen onlangs in een video van Podkat waarin hem de vraag werd gesteld of het college van burgemeester en wethouders nog invloed kan uitvoeren op de bouwaanvraag van McDonald’s. Volgens de wethouder zit daar het dilemma voor het college. ‘Als we zo’n aanvraag krijgen, moeten we kijken of het past binnen de regels die we hebben. Dat zijn vooral bouwregels. Als het daaraan voldoet, moeten we het ook gewoon goedkeuren. Wij vinden gezondheid heel belangrijk, maar bij zo’n aanvraag kunnen we daar niet echt iets mee.’

De McDonald’s wil graag een vestiging naast de Albert Heijn aan de Zeilmakerstraat op het Northgoterrein. Bij die supermarkt verschijnen al veel leerlingen van Pieter Groen, die daar graag een (ongezonde) snack halen. Van Helden vreest dat de leerlingen straks ook bezoekjes zullen brengen aan de McDonald’s. ‘Eén keer raden wat er gaat gebeuren.’

‘Aan de ene kant proberen wij de kantines op school gezond te maken en vervolgens kun je hier bij de Mac in de pauze komen snacken.’

Bekijk hieronder de video van Podkat met daarin het gesprek met Adger van Helden.