Leerlingen vieren Boomfeestdag in Katwijk

Goed voor het klimaat en zuurstof en eigenlijk zijn bomen ook wel mooi. De leerlingen van de Groen van Prinstererschool aan de Piet Heinlaan weten al voordat wethouder een praatje houdt, dat bomen belangrijk zijn. Samen met de wethouder hebben de leerlingen vandaag op Boomfeestdag twee bomen naast zwembad Aquamar geplant. 

Gemeente Katwijk viert ieder jaar Boomfeestdag en betrekt daar ook de scholen bij. Dit jaar mocht niet alleen de Groen van Prinstererschool bomen planten, maar ook leerlingen van de Emmaschool in Rijnsburg werden samen met wethouder Jacco Knape aan het werk gezet bij nieuwbouwproject de Horn.

Boomfeestdag
Boomfeestdag is een initiatief van Stichting Nationale Boomfeestdag. De stichting wil met deze dag gemeenten aanmoedigen om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten. Zo leren de kinderen over de waarde van bomen en natuur.