De Duinvallei krijgt toch nog een grote speeltuin. De grote duinspeeltuin in de Zanderij moest plaats maken voor de verlenging van de Westerbaan. De gemeente wilde toen de speeltuin verhuizen naar de Duinvallei tegenover woningen aan de Vogelwikke en Akkerklokje. Na bezwaar van bewoners werd dat plan ingetrokken en ging de gemeente op zoek naar een nieuwe plek. 

Vertegenwoordigers van de gemeente presenteerden afgelopen zaterdag de nieuwe locatie voor de speeltuin tegelijkertijd met drie andere nieuwe initiatieven voor de Duinvallei.

De speeltuin staat nu gepland op de hoek van de Parnassia en het Grasklokje. Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de meeste omwonenden positief over de plek. ‘Het is ook een mooie plek. Dicht bij de woonomgeving van de kinderen en met voldoende sociale controle en verder van het water.’

De speelplek krijgt net als de oude duinspeeltuin een natuurlijk karakter door het gebruik van gras, zand, houten toestellen, een speelparcours en hoogteverschillen. Daarnaast komt er nog meer beschutting door de aanleg van bomen en struiken.

Voordat er een vergunning wordt aangevraagd, wordt eerst nog de vorm bepaald. De gemeente had voor de presentatie een lange, smalle vorm in gedachte. Op basis van de feedback van afgelopen zaterdag wordt nog gekeken of een meer vierkante vorm door de direct omwonenden nog meer op prijs gesteld wordt.