De gemeente Katwijk denkt na over stoppen met het wifi-tracken van winkelpubliek. De gemeente pikt met wifi in het centrum van Katwijk aan Zee gegevens op van passanten. Een aantal gemeenten zijn met deze vorm van data verzamelen gestopt, omdat het in strijd zou zijn met de privacywet.

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is wifi-tracking alleen onder ‘zeer strikte voorwaarden toegestaan‘.

‘Ook wij verkennen de mogelijkheden rondom wifi-tracking en passantentelling’, vertelt een woordvoerder van de gemeente Katwijk. ‘Hierbij werken we samen met Katwijk Marketing en winkeliersvereniging Zeezijde.’ De gegevens die zijn verzameld, worden volgens de woordvoerder niet doorverkocht aan bedrijven. Dat gebeurde wel in enkele andere gemeenten.

‘Sommige gemeenten stoppen, andere gemeenten gaan door met passantentellingen. De gemeente Katwijk zal over enkele weken een besluit nemen of zij doorgaat of stopt met deze vorm van passantentellingen.’