Forum voor Democratie is de grootste partij in Katwijk geworden. Bijna een kwart van de stemmen in Katwijk ging naar de partij van Thierry Baudet. CDA heeft in deze gemeente een flinke knauw gekregen.

Naast Forum voor Democratie (FvD) is ook ChristenUnie een winnaar in Katwijk. Die partij haalde 13,5 procent van de stemmen en werd na FvD de grootste partij.

Flink verlies is er voor CDA. Die partij was vier jaar geleden nog de grootste partij, maar verliest nu bijna 10 procent van de stemmen. PVV is daarna de grootste verliezer in Katwijk met een daling van bijna 8 procent. Ook SGP verliest met 4 procent een aantal stemmen.

61 procent van de stemgerechtigde Katwijkers bracht gisteren zijn stem uit voor de Provinciale Statenverkiezingen. De opkomst lag daarmee een stuk hoger dan vier jaar geleden toen nog maar 48 procent van de Katwijkers naar de stembus kwam.

Uitslag in Katwijk

Forum voor Democratie: 24,2 procent
ChristenUnie: 13,5 procent
SGP: 11,4 procent
CDA: 11,3 procent
VVD: 11,1 procent
PVV: 5,9 procent
50Plus: 5,2 procent
PvdA: 4,1 procent
D66: 3,5 procent
GroenLinks: 3,3 procent
Partij v.d. Dieren: 2,4 procent
SP: 2,1 procent
Lok. Partijen Z-Holland: 1,1 procent
Denk: 0,4 procent
Code Oranje: 0,2 procent
NIDA: 0,1 procent
Overige PS2015: 0 procent