Dunavie gaat de komende weken duiven vangen bij de drie Torenflats aan de J. Th. de Visserstraat, Treubstraat en Colijnstraat in de Hoornes. Het aantal duiven is daar volgens de woningcorporatie flink toegenomen en dat zorgt bij de bewoners voor veel overlast.

De woningcorporatie schrijft in een brief aan de bewoners dat het aantal duiven waarschijnlijk is toegenomen door het voeren van de dieren. Aan de bewoners wordt dan ook verzocht om dit niet meer te doen.

Dunavie vindt het belangrijk dat de overlast goed aangepakt wordt. De duiven zorgen niet alleen voor stankoverlast, maar de duivenpoep is ook schadelijk voor de ondergrond, lak en verflagen van de flats. Bovendien kunnen de beesten ziekteverwekkers overdagen op mensen.

Vanaf woensdag gaat Dunavie de daken op om een deel van de duiven te vangen.