In de Duinvallei hebben zich drie nieuwe initiatieven gemeld. Initiatiefnemers willen op het stuk grond tussen de N206 en de Zanderij een hondenuitlaatveld, een yoga studio en Soft Points ontwikkelen.

Het gebied werd twee jaar geleden door de gemeente Katwijk beschikbaar gesteld aan bewoners die daar een initiatief voor hadden. Alle initiatieven zijn door een Q-team beoordeeld. Een aantal plannen zijn inmiddels gerealiseerd. In de Duinvallei staan Tiny Houses, een sportschool, een bijenkast en een biologische kwekerij. Daarnaast is ervoor Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn een groot stuk grond beschikbaar voor de Najaarsfeesten.

Inmiddels hebben zich drie nieuwe nieuwe initiatieven aangemeld.

Hondenuitlaatveld: een veld waar bewoners elkaar ontmoeten en hun honden vrij kunnen laten rennen en spelen op een veilig en omheind stuk grond.

Yoga studio: een duurzaam gebouwde studio voor yogales, workshops en een ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk of daarbuiten.

Softs Points: Softs Points wekken schone energie op wanneer de zon schijnt. Als ze een slag draaien dan filteren ze de lucht. Ook zijn de Points te gebruiken voor bijvoorbeeld reclame over duurzame initiatieven.