Op het industrieterrein Klei-Oost heeft donderdagochtend een brand gewoed bij een vloerenwinkel gevestigd aan De Roysloot. De brandweer van Rijnsburg werd opgeroepen om de brand te bestrijden en de ladderwagen van Katwijk werd opgeroepen om te assisteren. In het bedrijf stond een vat met poetsdoeken in brand die gepaard ging met een flinke rookontwikkeling.

De combinatie textiel en olie staat bekend als een groot brandrisico in verband met broei. Dit is het gevolg van een zogeheten ‘exotherme reactie’: een chemische reactie waarbij warmte vrijkomt. Broei wordt gevaarlijk, wanneer het materiaal zijn warmte niet meer kwijt kan aan zijn omgeving, wat bij deze brand het geval was.

De brandweer heeft de brand geblust en de assistentie van de ladderwagen was niet nodig. Nadat de brand geblust was heeft de brandweer de ruimte geventileerd.