‘We gaan als compleet gezin de geschiedenis in’

© Foto: Stephan de Ridder

Ruim elf jaar na de geboorte van hun levenloos geboren dochtertje Jolie, verschenen Natasja Geyteman en haar man vandaag op het gemeentehuis in Katwijk voor een bijzonder moment. Vandaag wordt hun dochtertje eindelijk opgenomen in de Basisregistratie personen (BRP).

Geyteman startte in 2015 een petitie. De moeder wilde wettelijke erkenning dat haar kind bestaan had. Ze verzamelde meer dan 80.000 handtekeningen waarna de Eerste en Tweede Kamer beide unaniem instemden met het nieuwe wetsvoorstel.

De nieuwe wet is vanaf vandaag in werking getreden. De familie Geyteman werd dan ook om 09.00 uur al op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Cornelis Visser. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de familie Geyteman niet het enige gezin is dat vandaag hun kindje laat registreren.

De wet geldt met terugwerkende kracht voor alle doodgeboren kinderen.