Vrijwilligers hebben handen vol aan archeologische vondsten in Zanderij

Vrijwilligers van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland afdeling Rijnstreek (AWN-Rijnstreek) zijn druk bezig met het determineren van alle vondsten in de Zanderij afgelopen september en oktober. Bij die opgraving hebben meer dan 170 Katwijkers honderden voorwerpen gevonden van vijf boerderijen uit de Merovingische periode. De vrijwilligers hebben hun handen vol aan alle vondsten.

Helpen
De mannen kunnen wel wat extra handjes gebruiken. Meehelpen met het determineren kan op woensdag 20 en 27 februari van 12.00 tot 16.00 uur op het gemeentehuis in Katwijk.

Opgegraven aardewerkscherven, hout, glas, botten en huttenleem worden bestudeerd en er worden beschrijvingen van de objecten gemaakt. De bestudeerde vondsten kunnen straks veel vertellen over hoe vroeger geleefd werd in het gebied waar nu de Zanderij ligt. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of dat je al kennis hebt van archeologie of nog niet. Ook kunnen de vrijwilligers van AWN-Rijnstreek veel vertellen over de geschiedenis van de vondsten en vragen over archeologie beantwoorden. Aanmelden hoeft niet.