Boven de Dirk van den Broek aan de Visserijkade in Katwijk komen voorlopig geen appartementen. De projectontwikkelaar heeft andere projecten, die op dit moment voorrang krijgen.

De bouwplannen voor 56 appartementen waren in 2016 al bekend. Boven de supermarkt zit op dit moment RTV Katwijk die vanwege deze plannen naar een nieuwe huisvesting moest zoeken. De lokale omroep heeft uiteindelijk onderdak gevonden aan de Ambachtsweg in het pand waar ook Uitgeverij Verhagen zit.

Het college van burgemeester en wethouders heeft destijds het bestemmingsplan veranderd voor de realisatie van de appartementen. De gemeenteraad zou op de hoogte worden gebracht zodra er een bouwplan wordt ingediend.

Dat plan is echter nog steeds niet ingediend en dat gaat volgens het college ook niet op de korte termijn gebeuren.

Investeringsdruk
‘De projectontwikkelaar heeft andere projecten geprioriteerd en vanwege de investeringsdruk die dat met zich meebrengt zal er op korte termijn geen bouwplan worden ingediend voor de Visserijkade’, schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. ‘Het college zal de raad informeren zodra er wel gebruik wordt gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid en er een bouwplan is ingediend.’