In het centrum van Katwijk verschijnt toch nog een ijsbaan. Acht ondernemers aan de Taatedam en Badstraat organiseren deze zaterdag en volgende week woensdag samen het Winterevent. Tijdens dit evenement kunnen kinderen het ijs op.

In 2016 en de jaren erna is door verschillende organisaties geprobeerd om een schaatsbaan naar Katwijk aan Zee te halen. Een poging voor een ijsbaan op het Andreasplein mislukte vanwege tijd- en geldgebrek. Katwijk On Ice probeerde later een vergunning te krijgen voor schaatsplezier op het strand en het Duinplein. Die plannen gingen niet door, omdat de gemeente geen vergunning wilde afgeven.

De ijsbaan aan de Badstraat tussen Café in den Blauwen Bock en de Hema is met 50m2 een stuk kleiner dan de eerdere plannen van bijvoorbeeld Katwijk on Ice. Die organisatie plande een ijsbaan van ongeveer 30 bij 15 meter.

Kinderen
De schaatsbaan is dan ook bedoeld voor kinderen. Deze vrijdag start de voorjaarsvakantie en de ondernemers zorgen voor extra vermaak in het centrum met winterse spelletjes.

De ijsbaan is zaterdag 23 en woensdag 27 februari geopend tot 17.00 uur.