Het Bloemencorso Bollenstreek en Flower Parade Rijnsburg verkeren in zwaar weer. De organisaties hebben moeite om ieder jaar genoeg geld bij elkaar te krijgen om de corso’s te financieren. Ook zijn er problemen met de organisatie en vermarkting van de evenementen. Een onderzoek moet uitwijzen hoe en of de corso’s nog te redden zijn.

Aan het onderzoek hangt een prijskaartje van 34.500 euro. Gemeente Katwijk betaalt van dat bedrag 7.950 euro.

Flower Parade Rijnsburg
Het college van burgemeester en wethouders (b&w) hecht veel waarde aan de Flowerparade Rijnsburg. De Rijnsburgse bloemencorso trekt volgens het college jaarlijks 350.000 bezoekers. ‘De vele bezoekers van de afgelopen jaren, de positieve publieksreacties en de landelijke media-aandacht voor het bloemencorso maken dat het bloemencorso een groot toeristisch aantrekkelijk evenement uit Katwijk is’, schrijft b&w.

De twee corso’s betalen zelf ook 8.000 euro mee aan het onderzoek. Het overige bedrag wordt gefinancierd vanuit de overige Bollenstreekgemeenten.

De uitkomst van het onderzoek ligt in het tweede kwartaal van 2019 op tafel.