Restaurantketen De Beren heeft vanochtend bekendgemaakt dat ze het pand van De Zwaan niet gaan overnemen. De Beren ziet de locatie niet meer zitten.

De Beren heeft uiteindelijk van het pand afgezien, omdat de investeringskosten te hoog zouden oplopen. ‘Het pand is oud, wat betekent dat de kosten om van het pand een restaurant te maken zoals we dat de laatste twee jaar met De Beren gedaan hebben, te hoog zouden worden.’, laat een woordvoerder van De Beren weten.

‘De locatie aan het strand is top, het heeft veel potentie en we hadden er graag willen zitten, maar de kosten bleken een té groot struikelblok. Ook moest er nog een ondernemer gezocht worden die het geld ervoor over had, dus alles tezamen leek het niet meer haalbaar voor ons.’

Toekomst
Maar dat deze locatie niet geschikt bleek, weerhoudt De Beren er niet van Katwijk als waardevolle optie te zien voor de toekomst. ‘Voor de toekomst ligt alles nog open. Van wat we hebben meegekregen werden mensen uit Katwijk redelijk enthousiast van onze komst, dus we houden onze ogen zeker open.’, zo laat de keten weten.

Wanneer de Hudson zijn deuren opent, is nog niet bekend.