De Katwijkse band Driftkickers geeft op zaterdag 16 maart zijn laatste optreden. De coverband geeft op hun social media aan dat de band er mee stopt.

De Driftkickers wilde eigenlijk vorig jaar al stoppen en een afscheidsconcert geven, maar dat werd vanwege persoonlijke omstandigheden uitgesteld. De bandleden zijn inmiddels al allemaal bezig met andere muzikale projecten.

Schwung
‘Het is voor zangeres Mary niet meer mogelijk om de avondvullende optredens te doen zoals we die altijd hebben gedaan’, vertelt Jan van der Plas. ‘Dat kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De laatste jaren stond de band al op een lager pitje. Op een gegeven moment gaat dan de schwung eruit. Wat ook meespeelde is dat de Driftkickers muzikaal een strakke formule is. Sommige bandleden wilden na zoveel jaar wel eens wat anders. En dat is ook goed te begrijpen. Begin vorig jaar was het duidelijk dat het een goed moment was om te stoppen. Normaal gesproken hadden we het afscheidsoptreden toen al gedaan, maar we moesten even wachten tot Mary er klaar voor was.’

De coverband speelt op zaterdag 16 maart om 21.00 uur in strandpaviljoen Zomers voor de allerlaatste keer. Zangeres Mary Prado roept alle bezoekers op om in het groen te komen. ‘Want kikkers zijn groen en het past zo bij het begin van de lente.’