Afgelopen zaterdag is Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 er niet in geslaagd om, evenals afgelopen seizoen, de finale van de Carla de Liefde Trofee te bereiken. In deze zinderende halve finale trok het team uit Bemmel aan het langste eind, zodat zij de finale tegen Loon Lions zullen spelen. Opmerkelijk gegeven is dat in de drie verloren wedstrijden van dit seizoen (supercup, competitie en nu), het verschil telkens slechts 1 luttel puntje was.

De wedstrijd begint evenwichtig. De eerste negen minuten vallen de scores om en om. Bij Grasshoppers pakt vrijwel elke speelster een score, maar bij Lekdetec is het vooral de Amerikaanse Cornelia Fondren die met 12 punten het grootste deel van de scores voor zich neemt. Grasshoppers weet, mede door een driepunter van Deborah Vos, in de laatste minuut een klein gaatje te slaan, zodat het eerste kwart wordt afgesloten met 18-25.

Het tweede kwart kruipt het thuis-team langzaam dichterbij, zodat het halverwege nog maar 31-32 is. Daarna is het toch weer de equipe van Driessen die, onder leiding van de sterk spelende Ingrid van der Plas, weer wat afstand neemt en zo een ruststand van 35-40 weet aan te tekenen.

Het derde kwart bouwen de Katwijkse dames de voorsprong verder uit tot maximaal 9 punten. Lekdetec vecht zich terug en brengt het verschil naar 53-57 aan het einde van het vierde kwart.

Het vierde kwart wordt daarop een ware thriller. Lekdetec pakt het eerste deel 9 punten waar Grasshoppers er maar 2 tegenover kan zetten. Hierdoor neemt Lekdetec de voorsprong over 62-59. Grasshoppers weet door 5 punten op rij van Ilse Kuijt het stokje nog 1x over te nemen. Het publiek laat ook van zich horen in deze spannende eindfase waarin er van alles lijkt te gebeuren. Cornelia Fondren pakt haar punten weer, om daarmee Bemmel opnieuw op voorsprong te brengen. Met nog luttele seconden op de klok brengt Fleur Kuijt de stand nog op 1 punt. De laatste lastige kans is voor de Katwijkse captain Ingrid van der Plas, maar deze rolt van de ring waardoor de winst in Bemmel blijft: 69-68.

Scores: Ingrid van der Plas 19 pnt, 8 rbs; Fleur Kuijt 11 pnt; Ilse Kuijt 11 pnt; Mia Hordijk 10 pnt; Noor Driessen 9 pnt; Evelien Lutje Schipholt 3 pnt, 11 rbs; Deborah Vos 3 pnt; Marieke van Schie 2 pnt.