Wethouder Corien van Starkenburg heeft vandaag het boek ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ cadeau gegeven aan Noa uit groep 7 van CBS De Burcht. Niet alleen Noa, maar alle leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen een boek cadeau.

Als je in groep 7 en 8 op een basisschool in de gemeente Katwijk zit, kun je tot en met 8 maart gratis het boek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ ophalen in The Read Shop in de Noordzeepassage. Dit Europees bekroonde boek voor beste historische jeugdboek gaat over een jongen die met een tijdmachine terugreist in de tijd en zich aansluit bij een kinderkruistocht. Neem bij het ophalen van jouw Kruistocht in Spijkerbroek de voucher mee, die je op school hebt gekregen.

Corien van Starkenburg gaf aan groep 7 van CBS De Burcht toe dat ze eigenlijk een beetje jaloers is op alle kinderen die het boek nog mogen lezen, omdat die nog niet weten hoe het afloopt. “Het is echt een van mijn favoriete boeken, en mocht je de film al gezien hebben; het boek is nog veel spannender!”

In samenwerking met de boekhandel heeft de gemeente 1.600 boeken beschikbaar gesteld voor de campagne ‘Geef een boek cadeau’. Deze campagne wil kinderen laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.