Foodfestivals Rrrollend en Toost komen niet meer naar Katwijk. Beide festivals zien in Katwijk geen goede locatie.

Het Andreasplein is te klein voor het nieuwe concept van Rrrollend. Het foodtruckfestival werd drie keer met groot succes georganiseerd. Toch waren de foodtrucks vorig jaar niet meer in de zomer op het plein te vinden. Ook dit jaar staat Katwijk niet op de agenda bij de organisatie.

Organisator Freek de Romijn van We Love Festivals vindt het jammer. ‘Het was een super succes. De bezoekers waren erg tevreden.’

De organisatie heeft het concept aangepast waardoor er meer ruimte nodig is. Er is extra oppervlakte nodig voor podia, activiteiten en nog meer verschillende foodtrucks. Die extra ruimte heeft het Andreasplein niet.

Strand
Romijn ziet in Katwijk eigenlijk nog maar één mogelijkheid voor de terugkeer van Rrrrollend: het strand. We Love Festivals heeft eerder al op het strand van Zeebrugge een editie van Rrrrollend georganiseerd. ‘Een enorm succes.’ Daar komt alleen wel wat meer bij kijken, omdat de foodtrucks op het strand moeten staan. Om dat mogelijk te maken heeft de gemeente van Zeebrugge (financieel) een handje geholpen.

De organisatie heeft de gemeente Katwijk nog niet benadert voor een editie op het strand.

Katwijk Marketing laat weten dat ze het festival toch liever op het Andreasplein zien. ‘Op dit plein genereert Rrrollend de meeste spin-off richting de retail en daar gaat het ons inziens om’, aldus citymarketeer Piet de Vries.

Toost
Ook foodtruckfestival Toost komt niet meer naar Katwijk. Dat festival stond afgelopen zomer voor het eerst in Katwijk op het Duinplein tegenover de Vuurbaak. ‘Het is ons helaas niet goed bevallen’, vertelt organisator Chris de Pee. De locatie was lastig te vinden in het duin, volgens de Pee. Het valt hem daarnaast op dat badplaatsen minder goede locaties zijn voor zijn foodtruckfestival, omdat de mensen bij goed weer toch liever naar het strand gaan.