Bomvolle barak bij eerste bezichtiging

Makelaar Sander Zwaan van Basis Bedrijfshuisvesting heeft het woensdagochtend druk aan Wassenaarseweg 69 vlakbij voormalig Vliegkamp Valkenburg . Vandaag is de eerste bezichtiging van de eerste barak die het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt. Tientallen mensen brachten een bezoekje aan de barak.

Om de barakken is al jarenlang een strijd. Vijftien barakken zijn eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf, dat de barakken wil verkopen. Dunea is eigenaar van de zeventien barakken, die aan de kant van het duin liggen.

Buurschap Berkhey
Buurschap Berkhey werkt al enkele jaren aan het plan om van de barakken een buurschap te maken. De groep wil samen met erfgoedontwikkelaar COUP de barakken gezamenlijk aanpakken.

De initiatiefnemers zijn niet blij met de verkoop van de eerste barak. ‘Tot op heden zijn wij de enige partij die een concreet (groei)plan heeft gepresenteerd’, schrijven de initiatiefnemers in een persbericht. ‘Ondertussen heeft het Rijk besloten de eerste barak te koop te zetten en dat baart ons zorgen! Versnippering van het eigendom leidt tot een rommelige ontwikkeling van het gebied. Bovendien, met de losse verkoop wordt het bijna onmogelijk dat het gebied daarna nog openbaar zal zijn en een functie voor de gehele samenleving kan vervullen.’

Geïnteresseerden die de bezichtiging gemist hebben kunnen op donderdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur nog een kijkje nemen. Bieden kan tot vrijdag 5 april.