Het Andreas College biedt aan de ouders van leerlingen van HAVO 4 en VWO 4 haar excuses aan. De leerlingen bezochten met de school een literaire lezing van Henk van Straten, die volgens de school in zijn lezing ‘grof’ en ‘plat’ was.

De school bezoekt regelmatig lezingen van verschillende auteurs. Bibliotheek Katwijk organiseert de lezingen, waar leerlingen kunnen luisteren en vragen kunnen stellen aan de schrijvers. Dat ging altijd goed, maar dit jaar lezing dit jaar was volgens de school ‘minder geslaagd’.

‘Hoewel de auteur veelbelovend leek en aansprekend zou zijn voor jongeren, viel het tegen’, schrijft de school in een brief aan de ouders. ‘Zijn verhaal was erg grof en plat en dat betreuren wij.’

Henk van Straten won met zijn boek ‘Wij zeggen hier niet halfbroer’ vorig jaar de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. Van Straten is teleurgesteld in de docent, die bij de lezing aanwezig was.

De school gaat met de bibliotheek in gesprek om te zorgen dat de leerlingen weer een lezing krijgen waarin ze ‘op een mooie manier kennis maken met literatuur’.