Tijdens de jaarwisseling heeft de brandweer van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg aardig wat werk gehad. De eerste melding van 31 december kwam rond 17.30 uur binnen waarna de ter plaatse gekomen brandweer een uitgebrand speeltoestel aantrof. Een omwonende heeft met een tuinslang de brand binnen de perken weten te houden. Op de glijbaan lag een afgebrande kerstboom, wat hoogstwaarschijnlijk de oorzaak is geweest van de brand.

Foto: Stephan de Ridder

De volgende melding was op de Binnensluis waar een aantal restanten van de vuurwerkshow door Pyro Freaks Katwijk in de brand stonden. In de Duinroosstraat bleek een melding loos alarm te zijn omdat een vuurkorf werd aangezien voor een buitenbrand. Bij de Graslelie in Katwijk stond het riet langs een sloot in de brand. De brandweer van Valkenburg had deze brand snel onder controle.

Foto: Stephan de Ridder

Rond 2.00 uur in het nieuwe jaar moest de brandweer uitrukken voor een brand op een balkon in de Treubstraat. Bij een brand in de torenflat maakt de brandweer gebruik van een blusleiding in de flat. Die vullen zij beneden, waardoor ze boven water hebben. Toen dit werd opgebouwd ging een andere ploeg alvast naar de woning om daar binnen te treden. Op het moment dat de brandweer de woning betrad was de toevoer van water naar de 10e etage geregeld, maar de buurman bluste het brandje al met water.