Op donderdag 17 januari hebben wethouder Rien Nagtegaal en de heer van Duijn om het nieuwe hondenuitlaatgebied aan het Kanaalpad in Rijnsburg geopend. Het nieuwe uitrenveld heeft de naam ‘Hondenpret’ gekregen. Het nieuwe hondenuitlaatgebied is een samenwerking tussen de eigenaar van de grond, de heer van Duijn, de gemeente en Stichting Platform Hondenvrienden en biedt een goede oplossing voor het tekort aan hondenuitlaatgebieden in Rijnsburg.

Het uitrenveld ligt direct aan de voetgangers- en fietsbrug over het Oegstgeesterkanaal en is hierdoor goed bereikbaar voor iedereen. Dit biedt voor hondenbezitters in een dichtbebouwd gebied de mogelijkheid om op een veilige manier hun hond te kunnen uitlaten, te laten uitrennen en met andere honden te laten spelen. Een overkapping maakt het mogelijk voor hondenbezitters om beschut te staan en zo ook andere hondenbezitters uit de omgeving te ontmoeten. De Stichting Platform Hondenvrienden heeft hierbij meegedacht over de inrichting van het uitrenveld en welke faciliteiten hierbij wenselijk zijn.

Foto: Stephan de Ridder