De hulpdiensten zijn donderdagmiddag uitgerukt voor een melding “instorting/bedelving” bij een bedrijf aan de Vinkenweg te Rijnsburg. Volgens het Leidsch Dagblad was het slachtoffer bedolven onder een stapel kratjes. Naast de brandweer van Rijnsburg en een ambulance werd ook het Mobiel Medisch Team opgeroepen naar het ongeval. De gearriveerde brandweer kon snel weer retour kazerne en de hulp van het MMT was uiteindelijk ook niet nodig. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

SOS Toegang

De toegangspoort van het bedrijf was uitgerust met SOS Toegang. Met dit systeem kunnen hulpdiensten toegang krijgen tot vakantieparken, campings, overheidsterreinen en in dit geval bedrijventerreinen. Snelle bereikbaarheid kan vaak het verschil maken tussen leven en dood. Daarom biedt het landelijk initiatief SOS Toegang een oplossing voor de mindere bereikbaarheid van patiënten en slachtoffers op afgesloten terreinen.

© Foto: Stephan de Ridder