Nieuwe lichting politiekids aan het werk

© Foto: Stephan de Ridder

Op 28 januari zijn 22 kinderen van groep 5/6 van De Sjaloomschool officieel benoemd tot politiekids. Burgemeester Cornelis Visser heeft de kinderen en hun ouders ontvangen op het gemeentehuis. Daarna zijn de politiekids ‘beëdigd’ door wijkteamchef Peter Koot van de politie. De kinderen hebben beloofd om goede politiekids te zijn en hebben een pet en een hesje gekregen. In dit uniform doen ze elke maand een actie in hun buurt. Cyril Booms is de (nieuwe) begeleider van de politiekids bij de Sjaloomschool.

Politiekids

Politiekids betrekt kinderen bij de leefbaarheid van hun omgeving. Met een stoere pet op en herkenbaar vest aan voeren de kinderen tot juli acties uit in de buurt van de school. Vanuit hun eigen belang en hun eigen beleving spreken zij volwassenen aan op de regels in de openbare ruimte. De kinderen bedenken samen waar de actie over zal gaan en wat ze hierover aan volwassenen willen vragen. Vóór elke actie oefenen ze de gesprekken eerst met hulp van ouders.