Gerwin Ouwehand, een Katwijker die werkt bij de politie in Den Haag, schreef een blog over filmende omstanders tijdens een reanimatie en wist zo landelijke aandacht te krijgen voor onacceptabel gedrag tijdens medische situaties. Door deze actie is hij één van de 10 genomineerde voor de titel “Hagenaar van het jaar 2018”.

Een Katwijker in Den Haag

Eerder dit jaar kwam Gerwin Ouwehand in het nieuws (klik) nadat hij tijdens een reanimatie in een Haags restaurant geconfronteerd werd met een menigte van zo’n 25 man, die door de ruit gluurde en filmde. Ouwehand moest er wat aan doen en is naar buiten gegaan om uit te leggen dat hij dit totaal respectloos vond. In de tussentijd is Gerwin in diverse kranten en televisieprogramma’s (klik) verschenen om zijn verhaal te doen en mensen bewust te maken van hun gedrag bij soortgelijke incidenten.

Stemmen op Gerwin kan helaas niet meer, de winnaar wordt op 7 januari bekend gemaakt.

Blog: “Geen woorden voor”Het is woensdagavond 31 oktober even na 18.00 uur. We zijn net klaar met eten. Vanuit de…

Geplaatst door Politiebureau Jan Hendrikstraat op Donderdag 1 november 2018