Dinsdagavond werd rond kwart voor zeven de brandweer van Katwijk gealarmeerd voor een persoon te water aan de Helmbergweg in Katwijk. Langs de kant van een sloot was een kinderfiets aangetroffen zonder enig spoor van het kindje zelf. Hierop werd door omstanders alarm geslagen via 112.

Naast de brandweer kwam ook politie en een ambulance met spoed ter plaatse. De brandweer van Katwijk heeft direct met verlichting de sloot afgezocht op wakken en heeft ook een warmtebeeldcamera gebruikt om te kijken of er een warmtebron onder het water was. Duikers van de brandweer Leiden kwamen vlak daarna ter plaatse om te assisteren bij de zoekactie.

Terwijl werd uitgezocht bij wie het kinderfietsje hoorde, kwam het jongetje van de fiets aanlopen en stond wel even op te kijken dat alle die brandweerwagens waren uitgerukt voor zijn fiets.