Dinsdag 4 december heeft voetbalvereniging Rijnsburgse Boys het contract ondertekend voor deelname aan het programma Schoon Belonen. Via Schoon Belonen gaan scholen en verenigingen een samenwerking met de gemeente aan voor het schoonhouden van de omgeving. Het inleveren van vuilniszakken met zwerfvuil levert een beloning van de gemeente op.

Deelname Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys sluit zich als Supporter van Schoon aan bij het programma Schoon Belonen om bij te dragen aan een gezondere wereld voor volgende generaties. “Wij hopen als club een voorbeeld te kunnen zijn voor onze leden en bezoekers, en mensen te inspireren om bewuster met afval om te gaan. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”, laat de club weten.

1997 kilo afval opgeruimd!

De gemeente biedt het programma Schoon Belonen sinds begin 2017 aan. Het programma telde toen 4 deelnemers. Vanaf die tijd hebben zich steeds meer clubs aangesloten. Dat is te merken aan de totale hoeveelheid opgehaald afval. In 2017 werd bijna 1500 kilo afval ingeleverd bij de gemeente. Dit jaar stond de teller in november al op 1997 kilo. Het ingeleverde afval bestaat vooral uit plastic, metaal en drinkpakken. Rijnsburgse Boys is de 14e deelnemer die de omgeving rond hun vereniging schoon gaat houden. Wethouder Rien Nagtegaal is hier erg blij mee: “Het aanpakken van zwerfafval is een belangrijke opgave. Daarom is het geweldig dat steeds meer scholen en verenigingen zich bij Schoon Belonen aansluiten. Samen kunnen we echt een verschil gaan maken om Katwijk schoon en leefbaar te houden.”

Schoon Belonen

Schoon Belonen is een programma waarmee gemeenten scholen en verenigingen aanmoedigen om bewust met afval om te gaan en om de openbare ruimte schoon te houden. Zo wordt op een leerzame en bewuste manier zwerfafval in de omgeving aangepakt. Ingezamelde volle zakken afval en georganiseerde schoonmaakacties worden bijgehouden op een stempelkaart. Een volle stempelkaart kan worden ingeruild voor een financiële beloning van 30 euro die de school of vereniging naar eigen wens mag besteden.

Meedoen?

Wilt uw club of vereniging ook meedoen aan het programma Schoon Belonen en samenwerken met de gemeente om de omgeving schoon te houden? Aanmelden kan via schoonbelonen@katwijk.nl. Voor meer informatie over Schoon Belonen kunt u ook terecht op www.supportervanschoon.nl.