Heeft u ideeën of verbeteringen voor het zwerfafvalbeleid van 2019? Wilt u graag iets doen aan zwerfafval in de openbare ruimte, maar weet u niet precies hoe? Of wilt u gewoon weten wat de gemeente in Katwijk doet tegen zwerfafval? Kom dan op 3 december naar de informatiedag over zwerfafval in het Heerenhuys , Overrijn 8 te Katwijk.

Tegenwoordig is er veel te doen rondom het onderwerp zwerfafval. Zo zijn er afgelopen zomer bijvoorbeeld veel jutevenementen georganiseerd op het strand om de Plastic soep aan te kaarten. Ook zijn steeds meer mensen bezig om de straten binnen de gemeente Katwijk schoon te houden. De gemeente wil alle krachten bundelen en de samenwerking zoeken met inwoners en verenigingen om zwerfafval in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg tegen te gaan. “Een schone leefomgeving is belangrijk, voor de natuur en voor de mensen zelf. Samen met inwoners willen we op zoek naar slimme manieren om zwerfafval in de gemeente tegen te gaan.”, aldus wethouder Rien Nagtegaal.

Meld u aan

De gemeente organiseert daarom op 3 december van 15.00 tot 16.30 uur een informatiemiddag over zwerfafval. Tijdens deze middag laat de gemeente zien wat er het afgelopen jaar is gedaan om zwerfafval tegen te gaan en kunnen geïnteresseerden ideeën meegeven voor het zwerfafvalbeleid van 2019. Aanmelden voor de informatiemiddag kan via het e-mailadres d.deleeuw@katwijk.nl. Natuurlijk wordt de middag goed afgesloten met heerlijke koffie, thee en gebak!