Op zaterdag 24 november werd de jaarlijkse lichtjesoptocht georganiseerd door de stichting Sint en Pietenactie. In de loop van de ochtend was het al een enorme drukte in het Pietenhuis. Na een kop koffie en een briefing gingen zo’n 80 vrijwilligers aan de slag. Van verkeersregelaars tot aan chauffeurs, catering, pieten, techniek en ga zo maar door. Om 15.00 uur was de Zwaaikom klaar om iedereen te ontvangen, men kon alvast een lichtje kopen en de al aanwezige kinderen konden zich vermaken met een springkussen, schminken en een pieten dj en nog veel meer entertainment.

Er zijn bijna 400 lichtjes verkocht en ook deze opbrengsten zijn voor het goede doel bestemd. Om 17.00 uur werd het al lekker donker en gingen de lichtjes aan. Vanuit de haven kwam de pakjesboot in de verte al aangevaren. Honderden mensen zagen hoe Sinterklaas aan wal kwam en natuurlijk werd hij warm onthaald door iedereen. Voorop gegaan door Twirlgroep Desiree en Jong DVS ging de Sint op een mooi versierde legerjeep en daarna volgde ruim 40 vrolijke pieten, de Koele Pietenband uit Oosterhout, een oude brandweerauto, een muziekauto en alle ouders en kinderen. De route van ongeveer 45 minuten door het centrum van Katwijk trok veel bezoekers langs de kant. De stoet van lichtjes keerde terug in de Zwaaikom, waar de kinderen nog op de foto konden met Sinterklaas en een cadeautje kregen. Deze optocht is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors die de stichting al jaren steunen. Hun dank gaat uit naar deze bedrijven!

De Lichtjesoptocht wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Sint en Pietenactie, een stichting die zich met zo’n 130 vrijwilligers inzet om geld op te halen voor goede doelen. Meer informatie over deze stichting of een bezoek van Sint en Piet boeken voor bij u thuis, vereniging of bedrijf? Kijk dan op www.sintenpietenactie.nl of volg hen op Facebook of Instagram.