Het Rode Kruis is een campagne gestart over het gedrag van omstanders bij incidenten. Een ongeluk is geen videomoment, is de boodschap van de bijbehorende video. “Het filmen van heftige situaties met een telefoon lijkt soms wel een soort reflex geworden. Je kunt de tijd die je gebruikt om te filmen ook inzetten om 112 te bellen en eerste hulp te verlenen. Want juist dat is in die eerste minuten na een ongeluk van levensbelang”, zegt Nico Zuurmond van het Rode Kruis tegen de NOS. De politie van Katwijk ondersteunt de actie en laat weten dat hulpverlenen altijd centraal moet staan.

Blog: “Geen woorden voor”Het is woensdagavond 31 oktober even na 18.00 uur. We zijn net klaar met eten. Vanuit de…

Geplaatst door Politiebureau Jan Hendrikstraat op Donderdag 1 november 2018

Een Katwijker in den Haag

Eerder deze week kwam Katwijker Gerwin Ouwehand in het nieuws (klik) nadat hij tijdens een reanimatie in een Haags restaurant geconfronteerd werd met een menigte van zo’n 25 man, die door de ruit gluurde en filmde. Ouwehand moest er wat aan doen en is naar buiten gegaan om uit te leggen dat hij dit totaal respectloos vond. In de tussentijd is Gerwin in diverse kranten en televisieprogramma’s (klik) verschenen om zijn verhaal te doen en mensen bewust te maken van hun gedrag bij soortgelijke incidenten.