Het ministerie van Infrastructuur doet opnieuw onderzoek naar de haalbaarheid van de aanleg van twee of meer ’zeebanen’ op een opgespoten eiland voor de kust. Een van de twee opties is de kust van Katwijk, dat meldt De Telegraaf. “Een dependance van Schiphol in zee lijkt de enige oplossing, anders zetten we Nederland op slot.” Dat zijn de woorden van bestuursvoorzitter  van het maritiem concern Boskalis. Zij bouwde ook de luchthavens van Singapore en Hongkong in zee. 

Een dependance van Schiphol in zee lijkt de enige oplossing, anders zetten we Nederland op slot.Peter Berdowski

Schiphol in zee

Schiphol in zee had eind jaren 90 al politieke steun maar de toenmalige Schiphol-directie zag toen van het plan af. Dick Benschop, de nieuwe Schiphol-directeur, wil het plan voor een luchthaven in zee niet uitsluiten nu het plafond van 500.000 vluchten op Schiphol is bereikt is. Dat zei de topman dit weekeinde tijdens een bijeenkomst met bewoners in de Haarlemmermeer, meldt De Telegraaf. “Wij staan ervoor open en vinden het een goed initiatief dat de minister de haalbaarheid daarvan onderzoekt”, aldus Benschop.