Afgelopen zondag was het de 194ste verjaardag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dat wordt elk jaar traditie getrouw gevierd met de trouwe donateurs die al 50 of zelfs 60 jaar lid zijn van de KNRM! Zij kregen uit handen van de voorzitter een zilveren of gouden speldje en het boek ‘wie goed doet..’

Zaterdagochtend waren in het boothuis van KNRM station Katwijk in totaal 5 trouwe donateurs aanwezig! Drie donateurs zijn al 50 jaar lid van de KNRM en twee donateurs zelfs 60 jaar lid! Bij elkaar opgeteld zijn deze donateurs goed voor 270 jaar donateurschap!

Onder het genot van een kop koffie met een stuk taart, werd door de schipper verteld over de historie van de KNRM. Daarna werden door Wim van Duijn, lid van de plaatselijke commissie, de speldjes opgespeld bij de trouwe donateurs.

Nadat alle speldjes waren opgespeld mochten de donateurs meevaren op de reddingboot ‘Edith Grondel’. Dit was voor de meeste donateurs het hoogtepunt van de dag en ze genoten zichtbaar van de tocht op de snelle reddingboot.