Gerrit van Delft uit Rijnsburg en Trijntje Post uit Sint Jansklooster, leerden elkaar kennen in 1953. Op 14 november 1958 trouwden ze in Rijnsburg voor de wet en de kerk en gingen zij in Amsterdam wonen, omdat Gerrit nog geneeskunde studeerde. Vandaag vieren zij hun 60-jarig huwelijk en kwam burgemeester Cornelis Visser langs om het paar te feliciteren.

Het echtpaar ging na de studie van de heer van Delft in Valkenburg wonen tegenover het café op de Hoofdstraat. Na zeven jaar lieten zij verderop in de straat een huis bouwen met een aangrenzende praktijk. Op deze plek woont het echtpaar nog steeds erg naar hun zin. Het paar kreeg vier kinderen en 10 kleinkinderen.

Mevrouw Post is altijd erg creatief geweest. Kaarten maken en puzzelen staan bovenaan het lijstje met hobby’s. Naast deze creatieve activiteiten is mevrouw ook actief geweest als secretaresse bij de Irene ruiters in Katwijk. Door haar werk bij het Rode Kruis heeft zij een erepenning gekregen en is zij lid geworden in de Orde van Oranje-Nassau. Ook de heer van Delft werd lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jaren lange dienst als huisarts.

De zin van mijn leven is andere mensen weer zin in leven brengen.Gerrit van Delft

Het paar koestert hun verleden en hebben alles wat zij hebben meegemaakt vastgelegd in fotoboeken. “Je bent een gelukkig mens als je ook nog perspectief hebt” zijn de woorden van de heer van Delft, dat hebben wij door onze kinderen. Mensen ontmoeten is een van de dingen die hij nog graag doet bij onder andere de Lions Club Rijnsburg-Valkenburg en de Filosofieclub. Het geheim van dit huwelijk? Elkaar zo veel mogelijk vrijlaten, verlangen en blijven hopen.