In woonwijken zijn te weinig AED’s dag en nacht bereikbaar. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. En bij een hartstilstand is een AED van levensbelang. De beheerder van buurtwhatsapp Rijnsoever hebben daarom een actie gestart (klik) om een AED beschikbaar te krijgen voor iedereen in de wijk.

BuurtAED

BuurtAED geeft alle buurten in Nederland de kans om eenvoudig een AED aan te schaffen. Zodra je jouw BuurtAED actie start, heb je 30 dagen de tijd om het bedrag in te zamelen voor een AED + buitenkast. Via jouw eigen pagina op BuurtAED.nl doneren je buren voor de AED. Bij de start krijg je een unieke korting van tenminste € 970 op het BuurtAED-pakket. Als jouw actiebedrag is behaald, krijg je de AED + buitenkast opgestuurd. Je hangt deze op en meld de AED aan bij het reanimatie oproepsysteem.

Meld je aan voor de buurtwhatsapp

De Rijnsoever BuurtWhatsApp telt op dit moment ruim 800 deelnemers, verdeeld over 4 Rijnsoever BuurtAlarm WhatsApp-groepen. Ook hebben de wijkagenten interesse getoond en kijken mee in de WhatsApp groepen. Aanmelden kan via de website van buurtwhatsapp Rijnsoever en voor informatie over groepen in andere wijken kan u terecht op de website van de gemeente Katwijk.