De bushalte bij de Molentuinweg krijgt een nieuw jasje. Begin 2019 gaat de provincie Zuid-Holland de bushalte opwaarderen tot R-net halte. Dit ter voorbereiding van de snelle R-net busverbinding die eind 2020 tussen Leiden en Katwijk gaat rijden. De halte, die halte Duinvallei gaat heten, is de eerste van een hele reeks R-net haltes die de komende twee jaar in Katwijk aangelegd worden.

De nieuwe haltes worden uitgevoerd in de R-net huissstijl en bieden reizigers meer comfort. Zo zijn de zeer ruime bushokjes aan de voorzijde ook deels van glas, dit biedt reizigers extra beschutting bij slecht weer.

Inloopbijeenkomst 12 november

Voor omwonenden en belangstellenden organiseren de provincie Zuid-Holland en de gemeente op 12 november een inloopbijeenkomst. Tussen 19.00 en 20.30 uur is iedereen welkom in de Open Hofkerk om aan hand van tekeningen en beeldmateriaal te bekijken hoe de nieuwe haltes eruit komen te zien, en welke andere haltes tot R-net halte worden opgewaardeerd.