Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en de gemeente Katwijk hebben eerder dit jaar de handen ineen geslagen om kinderen in armoede te ondersteunen. Met deze steun willen de stichting en de gemeente sociale uitsluiting bij kinderen voorkomen. Ieder kind, arm of rijk, moet mee kunnen doen aan de samenleving.

Ouders met beperkte financiële mogelijkheden kunnen via www.elkkinddoetmee.nl een aanvraag doen. U kunt uw kind(eren) via de site aanmelden voor ondersteuning vanuit het kindpakket van stichting Leergeld. Er zijn sinds de start in februari dit jaar al meer dan 500 kinderen uit Katwijk geholpen met een regeling uit het kindpakket.

Schoolspullenpas

Met het kindpakket kunnen kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen deelnemen aan activiteiten op het gebied van educatie, sport en cultuur. Het kindpakket bestaat onder andere uit:

  • Fiets voorgezet onderwijs
  • Gezinscomputer vanaf 7 jaar
  • Laptop vanaf het voortgezet onderwijs
  • Jarige Job verjaardagsbox

De Kindpas voor kleding en de Schoolspullenpas zitten ook in het kindpakket. Hiervoor is de aanvraagperiode voor 2018 verlopen. U kunt deze passen in 2019 weer aanvragen. Ga voor meer informatie over het aanvragen van een kindpakket naar www.elkkinddoetmee.nl