Het zijn spannende weken voor de besluitvorming rond het Kennis- en Cultuurcentrum (KCC) in de Noordzeepassage. In een poging de politiek ervan te weerhouden voor de Noordzeepassage als locatie voor het KCC te kiezen is een inwoner op 5 oktober een petitie gestart.

Het voorstel om het KCC in de Noordzeepassage te ontwikkelen houdt de gemoederen flink bezig en de politieke partijen zijn ernstig verdeeld. Op 18 oktober zal een besluit worden genomen over de locatiekeuze en in een later stadium zal er gestemd worden over het krediet.

Het draagvlak onder de bevolking in dit dossier lijkt laag te zijn. Uit reacties op social media, de uitkomsten uit de stemwijzer en diverse polls kan worden opgemaakt dat de Noordzeepassage wat veel burgers betreft geen goede locatie is voor het KCC. Anderzijds hebben nauwelijks inwoners de moeite genomen om in te spreken tijdens de informatieve sessie van 20 september. Slechts vier burgers spraken in, waarvan twee gebonden zijn aan een politieke partij.

Of deze petitie op meer bijval kan rekenen zal moeten blijken. De tekst van de petitie is concreet en zakelijk en luidt:

“Door deze petitie te tekenen tekent u bezwaar aan tegen het voornemen en eventuele besluit om de bibliotheek in Noordzeepassage Katwijk (zh) te vestigen.”

Op dit moment (zondag 7 oktober, 14:50) is de petitie door 60 bewoners getekend. Enkele ondertekenaars hebben de moeite genomen toelichting te geven op hun steun. Een greep uit de reacties:

“De kosten bizar hoog zijn en helemaal niet nodig, daarbij de behoeften heel ergens anders liggen zoals een multifunctioneel gebouw zoals schouwburg, muziek centrum enz.” 
“Het plan van Ton Frissen is een veel beter plan. De promenade hiervoor gebruiken is een totaal ‘dwaas’ en geldverslindend idee dat nooit tot z’n recht zal komen.” 
“Zoiets niet thuis hoort in een winkelkcentra. In mijn ogen geld verkwistende maatregel”

Wie de initiatiefnemer van de petitie is, wat zijn motivatie is en wanneer de petitie zal worden aangeboden is vooralsnog onbekend.  Wij hebben hem (ene Theo) gevraagd contact met ons op te nemen.

Klik hier om naar de petitie te gaan.